gelen@sakarya.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Bilimsel Araştırma Teknikleri Dersi Ödevi

Arkadaşlar Hepinize merhaba,

Sizlerden tüm bilgileri aşağıda verilmiş bir araştırmanın planını yapmanızı istiyorum. Aşağıdaki bilgilere göre bu araştırmanın “Başlığını, Amacını, Ana Problemini, Alt Problemlerini, Hipotezini, Sınırlılıklarını ve Sayıltılarını yazınız. Arkadaşlar hazırlayacağınız ödevi (el yazmalı veya bilgisayar çıktılı) bir şeffaf dosya içinde en geç 15.05.2012 Salı gününe kadar tarafıma ulaştırmanız gerekmektedir. Ödevinizin kapağında dersin adı, sizin adınız-soyadınız, numaranız, öğretim türünüz yazılı olmalıdır.

ŞİMDİDEN HEPİNİZE AŞARILAR DİLERİM.

Doç.Dr. Ertuğrul GELEN

Araştırmanın Bilgileri

“Bu araştırma Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda öğrenim gören ve düzenli antrenman yapan 50 kişi üzerinde yapılacaktır. Belirlenen 50 katılımcı rastlantısal düzende ve birbirini izlemeyen günlerde 5 farklı ısınma metodunu gerçekleştireceklerdir. Tüm katılımcılar her ısınma metodundan sonra Zig-Zag Çeviklik Testine tabi tutulacaklardır. Isınma metodları, (a) 5 dakika koşu ve 15 sn süreli statik germe, (b) 5 dakika koşu ve 30 sn süreli statik germe, (c) 5 dakika koşu ve 15 m mesafeli dinamik tipte egzersiz, (d) 5 dakika koşu ve 30 m mesafeli dinamik tipte egzersiz ve (e) sadece 5 dakika koşudan oluşturulacaktır. Isınma metodları arasındaki farklılığı bulmak için tekrarlı ölçümlerde varyans analizi (ANOVA), farklılığın hangi yöntemden kaynaklandığını bulmak için ise LSD testi uygulanacaktır. “